12 Nisan 2008 Cumartesi

Evet Halil Bilen, Arı Çaldırmanın Duygusu Kötüymüş

Geçen sene Halil Bilen'in başına gelen arı çalınma olayı, bugün de benim başıma geldi. Arıların yerini düzenleme, sıkışanlara çerçeve verme amacıyla erkenden kalktım, arılığın yolunu tuttum.

Fakat gittiğimde beni kötü bir sürpriz bekliyordu, 2 tane arı yerinde yoktu. Benim arılar sıranın sonundaydı, birileri 2 tanesini alıp gitmiş. 6 arıdan geriye 4 tane kalmış oldu. Kovanların üzerinde olduğu meyve sandıklarını da ormana atmışlar. Sıradan arı eksildiği anlaşılmasın diye heralde :)


Giden gitmiş yapacak bişey yok, hayat bize en önemli şeyin önce sağlık olduğunu iyi öğretti. Bu konuda acı tecrübeler yaşadık. Fakat çalınma olayında kötü olan duygu, arının çalınmasından daha çok, acaba tekrar eder mi sorusu. Böylece Halil Bilen'in geçen sene yaşamış olduğu duyguyu ben de hissetmiş oldum.

Ortamdan bir an önce uzaklaşmak duygusuysa, diğer arıcı arkadaşları ziyaret ettim. Mustafa Kabaoğlu yeni yerinde, yeni aldığı arılarla yoğun bir uğraşı içindeydi.

İstanbul ziyaretinde epey medyatik olan kütük kovanı bir çok arkadaş hatırlar. Onun da yeni yere taşınması gerekti. Bu tür kovanları taşımak da oldukça pratikmiş, kat sabitleme, kapak çakma gibi hazırlıklara gerek yok. Delikler gazete kağıdıyla tıkandı mı işlem tamam.

Arının çıkabileceği bütün delikler kontrol edilerek kapatılıyor, bu konu önemli çünkü aynı minibüste seyahat edeceğiz. :)

Arıcılık elbirliği ile çalışmayı gerektiriyor. Tek başına çalışan arıcının işi çok zor, iyi ekip arkadaşları her zaman bulunmaz nimet.

Ve kazasız belasız kütük kovan yeni yerinde. Arıcı medyacıları çekime bekliyoruz :)

13 yorum:

HB dedi ki...

Bir tanesinin yerini Dağ güzeli doldurur ama diğerine bir şey diyemeyeceğim.

Beni en iyi anlayan bir ağabeyim var artık.

Ali Türk dedi ki...

Abi geçmiş olsun ne desek boş.Demeklede zaten bir şey olmuyor.Herşeyin hayırlısı geriden bu durumlarda konuşmak kolay.Ama üzüldüm be.

muratakın dedi ki...

Sayın Murat Çakır Bey:
Üzgünüm.
Elindeki malın kendi isteği dışında eksilmesi kötü bir şey.
Yerine gelmesi çok zor bir olay üzüntünün bir yararı yok.
Çok düşünüpte asabınızı bozmayın , yerine yenisini koyarsınız veya koyulabilir.
Saygılar.

ŞEKERLİ dedi ki...

Sayın Murat çakır bey;
Geçmiş olsun çok üzüldüm.İnşallah bir daha olmaz.Mal her zaman yerine gelebilir.

HB dedi ki...

Abi listeye baktım. Tam arı çalınma mevsimine girmişiz.
Benimkiler 15 Nisan 2007 , seninkiler 12 Nisan 2008.
Gerçi sizin oralarda bahar bizden 3 gün erken geliyor.

Murat Çakır dedi ki...

Yorumlarıyla destek olan arı dostu arkadaşlarıma kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Giden için yapacak bişey yok. Bunun maddi kaybına üzülmekten daha çok, oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi oluyor insan :) Ama 1 saat içinde o duygudan da kurtuldum.

Tabi şimdi kafadaki soru işaretleri, acaba her gittiğimde yeni bir eksik olacak mı noktasında odaklanıyor.

Ona bir çözüm bulmam gerekiyor.

Daha önce bu tür olaylar yaşamış arkadaşlara sordum, bu hırsızlar tekrar aynı yerden hırsızlık yapar mı diye. Bazıları bir daha gelmez, bazıları da dadanırlarsa sürekli gelir dedi.

Bu hafta içinde bir kaç alternatifden birisini uygulamaya koymaktan başka çare gözükmüyor.

UĞUR KIRAN dedi ki...

Abi bence o bölge size iyi gelmedi, aynı korkuyu sürekli yaşamaktansa bence daha güvenli bir yere nakledin arılarınızı,örneğin mustafa abinin arılıgına.
Dünyanın en utanç verici suçlarından birini gerçekleştiren insanlara söyliyecek bir sözüm yok, Allah ıslah etsin.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

SAYIN MURAT BEY CUMARTESİ GECESİ BENİMDE İKİ ARI ÇALINMIŞ YAŞADIGIN DUYGUYU YAŞIYORUM İNANIN İNSAN KAHROLUYOR BEN BURADA MERAKLIYA ARI HEDİYE EDİYORUM GELSE İSTESE İNANIN ARI HARİCİ BİLGİ DESTEĞİ BİLE VERİCEM DİYORUM YİNEDE ÇALDILAR SORDUM NİYE DİYE ANADOLUDA BİR SÖZ VARMIŞ ARICILIK YAPACAKSAN BİRİNCİYİ SATIN ALICAKSIN İKİNCİYİ ÇALICAKSIN ÜCÜNCÜYÜ BULACAKSINMIŞ BU KAFA İŞTE HIRSIZ YETİŞTİRİYOR
BEN ÇALINANLARIN YERİNE PETEKLİ SANDIK KOYDUM TARLACI ARILAR POLENLE DÖNDÜ DEMEKKİ BENİM HIRSIZ ACAMİ ARICI YOKSA BÖYLE YAKINDA ARIYI BARINDIRMAZDI AMA İŞİN İYİSİ ONADA ARICILIK HASTALIGINA BULAŞTI KÖTÜ YANI HIRSIZLIK KADAR ADİ BİR İŞ YAPTI ALLAH UTANDIRSIN GEL İSTE BE KARDEŞİM VERELİM DİYORUM AMMA NE GEZER
TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN

Mehmet Yüksel dedi ki...

Murat abi gecmiş olsun bu hırsızlık olaylarının devamı gelir bence peşini bırakmamak lazım.
Hırzısın yakalanması lazım.

Çalınan yerin yakınlarına kovanlar çalındı diye haber vermek lazım,belki bir gören olmuşdur.

selamlar.

Kenbiloğlu dedi ki...

Murat Abi geçmiş olsun geçen sene benimde bir tane çalındı bende senin gibi tereddütte kaldım arıların yerini değiştirip değiştirmemede,sonunda yer değiştirmedim şükürler olsun başka kayıp olmadı.
selamlar

muhteşem turunç dedi ki...

Murat abi geçmiş olsun.Allaha havale et onları. Biz bu grubun içinde olduktan sonra hepsinin üstesinden geliriz.

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Murat ai gecmis olsun, dun abim anlatti, simdide blogunda ben gordum, bayagi uzulduk. Sen bu olayi etraftakilere anlat belki goren olmustur.. tekrar gelir, gelmez korkusunu yasamaktansa yer degistirmek belki iyi olur..

Hüseyin ALTIN dedi ki...

geçmiş olsun üzülme
öbür tarafa yatırım yapmış oldun

haram helal kavramı olmayan allahtan kormaz kuldan utanmaz cail tipler
bunlar

selamün aleyküm
kal sağlıcakla