20 Nisan 2008 Pazar

En Yeni Yerime Taşındım

Geçen haftalarda orman içinde arımızı taşıdığımız yerde 6 arıdan 2 kovanım çalınınca, benim de epey bir canım sıkılmıştı. Acaba yine çalınır mı diye içim rahat etmediği için, arıları Cumartesi günü benim evime yakın bir yerde arıcılık yapan bir grup arıcının yanına getirdim.

Kazasız belasız yeni yerimize yerleştik, gece olmasına rağmen kapaklar açılınca arılar hemen savunma pozisyonu aldı. Sağ taraftaki sarı kovan Murat Döner arkadaşımız tarafından çalınan kovan yerine hediye edildi.

Sabah ilk işimiz arıların genel durumuna bakmak oldu. Bu arada Murat Döner'in verdiği arının kovanı yenilendi. Yenileme esnasında bir sürü kapalı meme görüldüğü için acele olarak bölme işlemi yapıldı.

Sıranın önündeki sırada boş bir yere kovan konularak bölme yapıldı. Fakat burada film kopmuş oldu. Çünkü arılar henüz yerlerine alışmamışlardı bu yüzden aniden saldırmaya başladılar.

Bu resim bizim arıları taşımamızdan 1 gün önce çekildi. Arıcı İbrahim abi, maske giymeden arılarına rahat rahat bakım yapıyor.

Ertesi gün biz yeni taşınmış arıyı bölünce ortaya çıkan manzara. Bütün arıcılar 4-5 saatliğine maske ile gezmek, oturmak ve çay içmek zorunda kaldı.

2 yorum:

Ali Türk dedi ki...

Abi sendede ne kısmet var be.Tüm hırçın arılar senimi buluyor.Bu ne ya.Herkesi esir etmişin maskeye.Senin malların niye sana çekmiyorlar yavhu::))

Bu arada en yeni yerin hayırlı olsun.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

Murat bey geçmiş olsun Allah tekrarını göstermesin