29 Temmuz 2007 Pazar

Türkiye Bal Üretimine Minik Bir Katkı

Ali Türk kendisine yapılan bal ihracatına darbe vurma suçlamalarını boşa çıkarmak ve ülkemizin yıllık bal üretimine minik bir katkıda bulunmak için elinden gelen herşeyi yapıyor. Kendisini haksızca eleştirenlere ithaf olunur :)

Ben şimdiye kadar ruşet kovanları arı bölmeye ana arı üretmeye yarıyor zannediyordum. Ama yanılmışım.

Bu ruşetlerde aslında bal da üretilebiliyormuş. Vay be bazı arkadaşlarımızın deyimiyle çakmışlar balı.

Ful ballı çıtaların sırları itina ile kesiliyor.

Bu iş de ayrı bir ustalık gerektiriyor, bıçağı tutuş açısı çok önemli.

Çerçevelerden kesilen bal TSE standartlarına ve gıda nizamnamesine uygun ambalajlar içine konuyor. Samanlardan oluşturulan hijyenik tampon bölgeye de dikkatinizi çekerim.

O da ne, Ali Türk güzelliğine dayanamadı ve balı götürüyor. Bak şimdi bu olmadı işte, sizin gibiler yüzünden yine yıllık bal üretimimiz düşük kaldı. Bir de sır kesme amacıyla kullanılan bıçağın çatal yerine de kullanılması adabı muaşaret kurallarına aykırı.

(Ali Türkün canı malum mail yüzünden çok sıkılmış, belki yüzünde bir tebessüm olur diye böyle bir senaryo yazdım. Ruşetteki balların sırlarını kesmenin amacı, orada yetiştirilecek ana arıya yumurtlama alanı açmak.)

4 yorum:

HB dedi ki...

O ambalajın etiketi de yok...

Trakya dedi ki...

Derhal imha edilmesi lazım bana gönderin benimde canım çekti ben imha edeyim abi.

Ballı Baba dedi ki...

KAÇAK ÜRETİCİ DEMEKKİ BULUNDU... ŞİMDİ ŞU SAHTE ÜRETİCİ VE SATICIYI BULMAK LAZIM....hANİ ARIYI GÖRMEDEN ÜRETENLER VARYA.....VEDE O ÜRÜNÜ SATANLAR....

Ali Türk dedi ki...

Ne bereketli ruşetmiş.Balından,pardon balın sırından ben yedim,Murat ÇAKIR yedi,kalanıda iki çobana ikram ettim.daha ruşettende süzsem inanmazsınız bir teneke bal çıkmasa.gelin yanıma.::))çay içelim.