30 Kasım 2008 Pazar

Bahardan Kalma Bir Gündü

Kasım ayının son günü kış iyice yaklaşmış olmasına rağmen, bahardan kalan bir gün yaşadık.

Geçen haftasonu oldukça yağmurluydu ve fırtına yüzünden arılığımızın 30 metre ilerisinde ağaçlar köklerinden sökülmüştü. Enteresan birşey, 30 metre ilerimizde ağaçları sökecek kadar güçlü olan rüzgardan arılığımız en ufak bir olumsuzluk yaşamadı.

Bu manzarayı Şubat ayının sonlarında görmeyi umuyorduk, ama Kasım ayının son günü bize ufak bir sürpriz yapmış oldu.

Mustafa abi arılarıyla hasret giderdi. Arıların nüfusu 1 ay önceye göre epey azalmış görünüyor, sıkıştırma yapılmış olmasına rağmen birer ikişer çerçeveyi yine almak gerekti.

Arılar da hallerinden memnun, güneşli günün keyfini çıkarıyor.

Havanın güzel olması, yakın çevredeki arıcı arkadaşların toplanmasına vesile oldu. Adem Erdem salata yapma konusunda oldukça becerili. Muğla'daki kongreden yeni geldi, izlenimlerini bizimle paylaştı.

Uzun süreden beri bir araya gelemiyorduk. Günün güzelliği ile bu fırsatı yakalamış olduk. Ben pazar günü öğlenden sonrası için çocuklara bayram alışverisi için söz vermiştim, o yüzden erken ayrıldım. Benden sonra gelen arkadaşlar da oldu.

Arkadaşların, krizde ne alışverişi nasihatlerini, keşke dinleseymişim. İkitelli bölgesindeki fabrika satış mağazalarının olduğu mevki ana baba günüydü. Caddelere araba ile girmek mümkün olmadığı için çok gerilerde park ettik ve yürüdük. Kalabalığa bakılırsa kriz yok sanki :)

3 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

abi sağol be bizde yemez ıcmez olduyduk kriz var diye sayende rahatladık yav:))

cihat dedi ki...

slm murat abi nasılsın görüşemiyoruz msn de işler yoğun sanırım kriz varmı yok mu bilmem ama herkes durumuna göre hareket ederse sorun olmayacağı kanatindeyim saygılar

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Happy new year in 2009 with the best wishes!